Med anledning av spridning av coronaviruset (covid-19)

Med anledning av coronspridningen (covid-19) vi har i Sverige och övriga världen just nu, har vi sammanställt information och rekommendationer till våra kunder. Vänligen se nedan.

Läs mer: Information med anledning av spridning coronavirus (covid-19)

Vi ställs alla inför många olika frågeställningar kopplat till coronaviruset. Vi är gärna rådgivande part till arbetsgivare i dessa frågor och hjälper till att resonera fram lämpliga åtgärder. Välkommen att kontakta oss på 0660-29 98 30. 

Vi kan utföra friskintyg (PCR-prov eller antigentest) och antikropptestning, vänligen läs mer längre ner på sidan.

Vi har vidtagit följande restriktioner

Det är viktigt att vi alla tar ett gemensamt ansvar för att minska spridningen av corona-viruset. För både vår egen trygghet och för dig som möter oss har vi vidtagit dessa restriktioner:

  • Vi tar ej i hand när vi hälsar på individer och kunder
  • Endast friska individer utan förkylningssymptom (halsont, feber, hosta, snuva etc.) är välkomna på besök hos oss
  • Vi anpassar våra tjänster till digital form i den mån vi kan
  • Vi minskar storleken på grupper och håller avstånd vid fysiska träffar/utbildningar
  • Vi använder munskydd och önskar att du har munskydd på dig när du kommer till oss. Om du av någon anledning inte har med dig eget, erbjuder vi munskydd på plats. 

Vid behov att diskutera dina symtom eller andra funderingar är du välkommen att ringa oss på 0660-29 98 30 på våra telefontider:
måndag – torsdag kl  08:30 –09:30 samt 13:30 – 14:30
fredag kl 08:30 – 09:30

 

PCR-testning, reseintyg vid tjänsteresa och antikroppstestning

Rese-/friskintyg vid tjänsteresa (ej privata resor) 

Vi utför rese- och friskintyg med både PCR-provtagning och antigentestning  för att utesluta misstänkt covid19-infektion. Inför resa till andra länder eller inför underhållsarbete inom vissa företag i Sverige kan man behöva uppvisa ett friskintyg som visar att man inte bär på en pågående covid19-infektion. Säkerställ vilket typ av prov som krävs innan bokning.

Provtagning sker hos HumanResurs Företagshälsa på endast friska individer och kan erbjudas måndag – fredag  (observera att intyg endast lämnas ut på vardagar). Tidsbokning måste ske innan. 
Ta reda på vad som gäller i landet du ska åka till eller hos företaget ni ska jobba hos innan bokning av friskintyg sker. Kraven gällande tidpunkt när provet skall vara taget, skiljer sig mellan olika länder. Tiden från provtagning till ett färdigt intyg från oss beräknas till ca 48h (förutsatt att laboratoriet håller sin tidsram).

Utrikesdepartementet har samlat råd och anvisningar kring resande till och från andra länder och Sveriges ambassader ger reseinformation per land till svenska resenärer.

Välkommen att kontakta oss via mail på fh@humanresurs.se för bokning eller om du vill veta mer.

PCR-testning för att utesluta misstänkt covid19-infektion

Emellanåt har det funnits begränsat med tillgång för provtagning inom den statligt finansiella vården. Vill du som arbetsgivare med korta väntetider och svarstider utesluta covid19-infektion, kan vi erbjuda  PCR-provtagning med självtest.

Bokning görs genom att kontakta oss. Efter bokning av PCR-test (självtest) hämtas provet hos HumanResurs Företagshälsa med ombud. Ombudet ska vara frisk och kunna legitimera sig själv samt personen man företräder. Testet återlämnas sedan till HumanResurs Företagshälsa. 

Välkommen att kontakta oss via mail på fh@humanresurs.se för bokning eller om du vill veta mer.

Antigentestening (snabbtester)

Vi har tillgång till antigentester, så kallade snabbtester för att utesluta misstänk covid19-infektion. 
På förfrågan kan vi utföra testning på personalgrupper om misstänkt spridning på arbetsplatsen. 

Vi resonerar alltid tillsammans med arbetsgivaren innan om detta vore en lämplig åtgärd eller inte. Vi förebhåller oss rätten att även neka den här typen av testning om vi anser det ej lämpligt att genomföra. 

Vill ni veta mer? Kontakta din kontaktsköterska eller skicka ett mail till oss på fh@humanresurs.se.

Antikroppstestning mot covid-19

Vi utför antikropptestning på individer eller personalgrupper efter förfrågan.  Det ger en  nulägesbild av andelen medarbetare som kan ha haft covid-19. Detta kan minska oro hos individer och personalgrupper samt underlätta framtida planering och arbetssätt på din arbetsplats. 

Provet tas genom ett blodprov i armen och kommer skickas till ett laboratorium för analys. Vi har valt att inte göra snabbtester för att vara säkra på att provtagningen blir av tillräckligt hög kvalitet enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Vill ni veta mer? Kontakta din kontaktsköterska eller skicka ett mail till oss på fh@humanresurs.se.

Vaccination covid-19

HumanResurs Företagshälsa har ej möjlighet att vaccinera individer mot covid-19, och kan heller inte svara på frågor när det blir aktuellt för vaccination för olika individer. 
Vaccinationen sköts av Region Västernorrland och vi hänvisar därför frågor till dom. Det går även att läsa mer på 1177