Med anledning av spridning av coronaviruset (covid-19)

 

Vi ställs alla inför många olika frågeställningar kopplat till coronaviruset. Vi är gärna rådgivande part till arbetsgivare i dessa frågor och hjälper till att resonera fram lämpliga åtgärder. Välkommen att kontakta oss på 0660-29 98 30. 

Vi kan utföra friskintyg (antigentest), vänligen läs mer längre ner på sidan.

Vi följer myndigheternas rekommendationer

Det är viktigt att vi alla tar ett gemensamt ansvar för att minska spridningen av corona-viruset. För både vår egen trygghet och för dig som möter oss har vi vidtagit dessa restriktioner: Du som besöker oss kan vara trygg med att vi följer de nationella rekommendationerna från myndigheter samt eventuella regionala råd i Västernorrland. 

Vid behov att diskutera dina symtom eller andra funderingar är du välkommen att ringa oss på 0660-29 98 30 på våra telefontider:
måndag – torsdag kl  08:30 –09:30 samt 13:30 – 14:30
fredag kl 08:30 – 09:30

Reseintyg vid tjänsteresa

Rese-/friskintyg vid tjänsteresa

Vi utför rese- och friskintyg med antigentestning (snabbtest) för att utesluta misstänkt covid19-infektion. Inför resa till andra länder eller inför underhållsarbete inom vissa företag i Sverige kan man behöva uppvisa ett friskintyg som visar att man inte bär på en pågående covid19-infektion. 

Provtagning sker hos HumanResurs Företagshälsa på endast friska individer. Tidsbokning måste ske innan och test och intyg tar ca 20 minuter. 
Ta reda på vad som gäller i landet du ska åka till eller hos företaget ni ska jobba hos innan bokning av friskintyg sker. Kraven gällande tidpunkt när provet skall vara taget, skiljer sig mellan olika länder. 

Utrikesdepartementet har samlat råd och anvisningar kring resande till och från andra länder och Sveriges ambassader ger reseinformation per land till svenska resenärer.

Välkommen att kontakta oss via mail på fh@humanresurs.se för bokning eller om du vill veta mer.

Antigentestning (snabbtester)

Vi har tillgång till antigentester, så kallade snabbtester för att utesluta misstänk covid19-infektion. 
På förfrågan kan vi utföra testning på personalgrupper om misstänkt spridning på arbetsplatsen. 

Vi resonerar alltid tillsammans med arbetsgivaren innan om detta vore en lämplig åtgärd eller inte. Vi förbehåller oss rätten att även neka den här typen av testning om vi anser det ej lämpligt att genomföra. 

Vill ni veta mer? Kontakta din kontaktsköterska eller skicka ett mail till oss på fh@humanresurs.se.