HumanResurs Hälsocentral blir en del av Premicare familjen

HumanResurs hälsocentral blir en del av Premicare familjen

Premicare som är en vårdkoncern med 220 medarbetare och 50 000 patienter har i dagarna förvärvat ytterligare en hälsocentral, HumanResurs hälsocentral i Örnsköldsvik. HumanResurs har sedan 2016 drivits av Viktor Kågevall, Liza Kågevall och Anna Alexandersson som även är VD på HumanResurs. 

Premicare i en expansionfas

Premicare är i en expansionsfas där Örnsköldsvik är ett helt nytt närsjukvårdsområde i Västernorrland.
– I och med detta förvärv driver vi nu nio hälsocentraler i både region Västernorrland och Gävleborg. Vi ser verkligen framemot att HumanResurs i Örnsköldsvik blir en del av oss säger Mikael Stenlund, VD på Premicare.

HumanResurs riktar sitt fokus mot företagshälsovården

I framtiden vill HumanResurs rikta sitt fulla fokus mot företagshälsovården och har därför beslutat att sälja hälsocentralen som även kommer att byta namn under våren.
– Vi blev kontaktade av Premicare tidigare i år och efter många övervägande kände vi att detta ligger i linje med vart vi vill och kom till beslutet att detta är rätt väg att gå, menar Anna Alexandersson, VD på HumanResurs.
För Anna Reynberg Sjölund som är verksamhetschef på HumanResurs hälsocentral kom uppköpet som lite av en överraskning.
– Det var inget som jag förväntade mig men jag vill definitivt vara kvar i företaget och ser framemot att ta del av denna resa tillsammans med Premicare säger Anna Reynberg Sjölund.

Drabbar inte patienterna

För Premicare är det naturligtvis viktigt att göra övertagandet så smidigt som möjligt utan att störa den dagliga verksamheten alltför mycket. Patienterna på hälsocentralen kommer inte att drabbas utav ägarbytet utan är man i behov av vård så kontaktar man hälsocentralen som vanligt berättar Anna Reynberg Sjölund vidare.
– För oss är det viktigt att behålla stabiliteten och med Anna som har en sådan gedigen erfarenhet av både vården och ledarskapet är vi väldigt glada och tacksamma att hon vill fortsätta att utvecklas tillsammans med oss avslutar Mikael Stenlund, Premicare.

Kontakt:

Anna Alexandersson, VD, HumanResurs, epost: anna.alexandersson@humanresurs.se, tel: 0660 – 30 98 30
Anna Reynberg Sjölund, Verksamhetschef, HumanResurs, epost: anna.reynberg-sjolund@humanresurs.se, tel: 0660 – 22 26 71
Mikael Stenlund, VD, Premicare, epost: mikael.stenlund@premicare.com, tel: 0732 – 748970
Patrik Wreeby, Koncernchef, Premicare, epost: patrik.wreeby@premicare.com, tel: 070 – 454 44 03